latinica | english инфо сервис | садржај | речник | контакти | помоћ 

24.06.2020.

Почели званични разговори мисије Међународног монетарног фонда с делегацијом Републике Србије

Званични разговори делегације Републике Србије с мисијом Међународног монетарног фонда почели су данас пленарним састанком, који је одржан у видео-формату. Делегацију Републике Србије предводи Јоргованка Табаковић, гувернер Народне банке Србије, која је и гувернер Републике Србије у Међународном монетарном фонду, а мисију Међународног монетарног фонда предводи Јан Кејс Мартејн. У разговорима је учествовао и министар финансија Синиша Мали са сарадницима.

Разговори са мисијом Међународног монетарног фонда, који ће трајати до 3. јула, водиће се у оквиру четвртог полугодишњег разматрања Инструмента за координацију политике, који је одобрен у јулу 2018. године и саветодавног је карактера.

Том приликом биће сагледана актуелна фискална, монетарна и укупна макроекономска кретања, укључујући и утицај пандемије на домаћу и светску економију, а биће речи и о изгледима и пројекцијама за наредни период. Поред тога, биће размотрени и реформски и квантитативни циљеви спровођења економског програма, који не предвиђа коришћење финансијских средстава Међународног монетарног фонда.

Кабинет гувернера