latinica | english инфо сервис | садржај | речник | контакти | помоћ 

20.05.2020.

Преко 400 домаћих интернет продавница прихвата националну Дина картицу

Народна банка Србије обавештава грађане да је, с обзиром на значај развоја онлајн трговине, посебно у околностима кроз које је услед пандемије вируса корона прошла и Србија, националном Дина картицом сада могуће платити у више од 400 домаћих интернет продавница, а број трговаца на интернету који прихватају плаћање домаћом картицом непрекидно се увећава. Сви корисници националне Дина картице, без обзира на то која банка им је издала картицу, могу обављати онлајн плаћања на наведеним местима.
 
Националном картицом могуће је платити различите услуге и разноврсну робу – књиге, одећу, обућу, аутобуске карте, спортску опрему, храну, козметику и играчке, као и авио-карте код домаћег авио-превозника Air Serbiа.
 
Подсећамо и на то да је Дина картицом могуће плаћати и на интернет презентацијама државних агенција, институција и јавних предузећа, попут Агенције за привредне регистре и портала еУправа.
 
Потпун списак продајних места на којима можете плаћати домаћом картицом на интернету можете пронаћи на овом линку, а за више информација о систему DinaCard посетите: www.dinacard.nbs.rs.

Кабинет гувернера