latinica | english инфо сервис | садржај | речник | контакти | помоћ 

13.05.2020.

Мобилни оператер VIP mobile d.o.o. почео са применом НБС IPS QR кода на својим штампаним рачунима

Нови привредни субјект који је почео с применом НБС IPS QR кода на својим штампаним рачунима јесте предузеће VIP mobile d.o.o. и корисници услуга овог мобилног оператера плаћање рачуна могу сада извршити и скенирањем НБС IPS QR кода.

Подсећамо да су захваљујући активностима које је Народна банка Србије спровела у претходном периоду корисницима платних услуга омогућене бројне новине у области плаћања.

Издаваоци великог броја месечних рачуна у могућности су да у инструкције за плаћање упишу НБС IPS QR код, у складу с прописаном спецификацијом Народне банке Србије, и тиме својим корисницима знатно олакшају плаћање рачуна.

На једноставан начин, у свега неколико секунди, путем мобилног телефона и без прекуцавања података у налог за плаћање, грађани могу измирити своје обавезе.

Подсећамо да НБС IPS QR код на својим рачунима већ штампају и ЈП „Електропривреда Србије”, ЈКП „Инфостан технологије”, Телеком Србија а.д., Telenor d.o.o., ЈКП „Информатика” Нови Сад, ЈКП „Градска топлана” Ниш. Такође, у међувремену су и друга јавно-комунална предузећа, јавна предузећа и предшколске установе с територије целе Србије почела или ће у наредном периоду почети с применом НБС IPS QR кода на својим рачунима.

Кабинет гувернера